גיל ופוריות

גיל ופוריות
גיל ופוריות

גיל ההריון והלידה בתקופה בה אנו חיים מאוחר בהרבה ממה שנהוג היה בעבר. מציאת בן זוג מתאים, הרצון להתבסס כלכלית לפני שמביאים לעולם ילד, הנורמה החברתית ועוד גורמים נוספים מובילים לכך שהגיל בו נשים נכנסות להריון עלה. למרבה הצער, גיל הפריון של הנשים לא השתנה וכידוע לגיל יש השפעה מכרעת על פוריות האישה. ככל שנשים מזדקנות, כך סיכויי הכניסה שלהן להריון כדרך הטבע יורדים.

פוריות וגיל הריון

אם בשנות העשרים המוקדמות כניסה להריון לוקחת לאישה בין חודשיים לשלושה בממוצע , לאחר גיל ארבעים הזמן הממוצע הוא בערך שנתיים. ולא רק אצל הנשים ניתן לראות ירידה בפוריות, גברים לאחר גיל ארבעים וחמש מייצרים בין שליש למחצית מכמות הזרע שייצרו בגיל 18.

מעבר לירידה בסיכויים להרות בגילאים מבוגרים יותר, ההריון בגיל זה עלול להיות מסוכן יותר לאם ולעובר. הסיכויים למחלות ולסיבוכים כמו סכרת הריונית, ורעלת הריון בהריון עולים מאוד ומובילים לכך ששיעורי ההפלות גבוהים יותר. מעבר לכך קיים גם סיכוי גדול יותר לסיבוכים לאם ומוות כתוצאה מכך. הריון בגיל מובגר יחסית דורש כמובן גם מעקב קרוב יותר, משמע יותר בדיקות בתדירות גבוהה יותר, וגם יותר כסף.

בגלל עליית גיל הילודה, יותר ויותר זוגות מתקשים להכנס להריון ונתקלים בבעיות פוריות. פעמים בות הפתרון הוא פשוט סבלנות ובדיקה נכונה של תאריכי הביוץ. במידה והניסיונות לא צולחים יש ללכת להתייעץ עם רופא מומחה שימליץ על המשך טיפול.

למרות כל מה שנאמר, ולמרות שהסטטיסטיקה לא ממש לטובת נשים הרות בגיל מבוגר, אם את אישה בגילאים בהם דובר והחלטת שאת רוצה להכנס להריון, דעי שלאישה במצב בריאותי תקין, בעזרת מעקב וליווי צמוד, יש היום סיכויים גבוהים מאוד (בערך תשעים אחוז) להכנס להריון וללדת ילד בריא- אפילו מעל גיל ארבעים.

מהן בעיות הפוריות הנפוצות

 

כתוב את הכותרת כאן

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
עקבו אחרינו
קבלו הודעה כשעולה פוסט חדש באתר