גזים אצל תינוקות

גזים אצל תינוקות
גזים אצל תינוקות

אחרי תשעה חודשי הריון, נולד לך בשעה טובה תינוק בריא וחמוד. את חוזרת איתו הביתה, מתרגלת לשינוי שהתרחש בבית, למחסור בשעות השינה ולטיפול ביצור החדש, מתחילה לאט לאט להכיר אותו ולזהות את ההתנהגות שלו- מתי הוא רעב, מתי זקוק להרגעה על הידיים ומתי סתם מקטר, את בטוחה שכבר התחלת להבין איך כל הסיפור הזה עובד ואז אחרי כמה שבועות פתאום בכי בלתי פוסק, התפתלויות, התקשות של הבטן ושום ליטוף, חיבוק, ערסול או ניסיון הרגעה שלך לא עובד… יכול מאוד להיות שהתינוק שלך סובל מגזים.

מהי תופעת הגזים בתינוקות?

תופעת הגזים בתינוקות מופיעה בדרך כלל כשלושה שבועות לאחר הלידה ונמשכת עד גיל שלושה-ארבעה חודשים. הסימנים לכך הם חוסר שקט, בכי ממושך שלא נרגע, התפתלויות והתקשות של הבטן. השעות יהיו בדרך כלל קבועות פעם או פעמיים ביום, וימשכו מספר שעות שנראות כמו נצח.

מדוע מתרחשת תופעה זו אצל חלק מהתינוקות?

איש לא יודע מדוע בדיוק מתרחשת תופעה זו אצל חלק מהתינוקות ויש מספר השערות:

  1. חוסר בשלות של מערכת העיכול של התינוק- לתינוק לוקח זמן לארגן ולווסת את המערכות הקשורות בעיכול, וגזים הם חלק מהעניין.
  2. צורת ההאכלה- הנקה לא נכונה ובעיקר האכלה לא נכונה מבקבוק יכולה להכניס אויר למערכת שיכול לגרום לגזים.
  3. השערה נוספת היא רגישות של חלק מהתינוקות למזונות מסויימים שמועברים להם מחלב האם.
  4. השערה נוספת גורסת כי מדובר בעצם באי שקט של ההורים שמועבר לתינוק ולכן גם השעות הן בדרך כלל אחרי הצהריים ובבקרים- השעות בהן ההורים עייפים במיוחד.

למה צריך לשים לב

תופעת הגזים בתינוקות אינה גורמת לסיבוכים ולא מצריכה מעקב רפואי מיוחד, מתי יש לפנות לבדיקה של גורם רפואי? במידה ומופיעות אחת או יותר מהתופעות הבאות:

  • הקאות
  • שינוי במרקם או בצבע הצואה
  • חוסר מנוחה בזמן האכלה
  • חום גבוה
  • אדישות
  • עלייה דלה במשקל או ירידה במשקל

תסמינים אלו עשויים להעיד על כך שמדובר בבעיה בריאותית אחרת שמצריכה טיפול.

טיפול בגזים

ישנם מגוון תכשירים בשוק המציעים הקלה לתופעת הגזים בתינוקות. חלק מהתכשירים יכולים להקל מעט וחלק מהתינוקות יגיבו אליהם היטב. עם זאת חשוב מאוד לבדוק שמדובר על תכשירים טבעיים, ללא סוכר או חומרים אחרים שעלולים להזיק לתינוק ושהתכשיר מוכר ומאושר על ידי משרד הבריאות. ישנן גם שיטות סבתא שונות להקלה על הגזים, במקרים מסויימים ניתן לנסות לשנות את תפריט האם ולבדוק האם משהו במזון שלה אולי גורם לאי שקט במערכת העיכול של התינוק.

אבל ברוב המקרים אין משהו שעוזר לפתור את הבעיה, וכל שנותר לעשות הוא לנשום עמוק ולחכות בסבלנות עד שיום אחד זה פשוט עובר כמו שזה בא.

אמנם חודשיים-שלושה של תינוק עם גזים מרגישים כמו נצח, אבל זו תקופה שחולפת.

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

הנקה – יתרונות וחסרונות

כתוב את הכותרת כאן

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
עקבו אחרינו
קבלו הודעה כשעולה פוסט חדש באתר